Praktijkinformatie

Openingstijden:

Maandag8.30-12.0013.00-17.00
Dinsdag9.00-12.0013.00-14.30 *
Woensdag8.30-12.0013.00-17.00
Donderdag8.30-12.0013.00-17.00
Vrijdag8.30-12.00gesloten **

* Op dinsdagmiddag zijn wij gesloten.†Op ons antwoordapparaat staan de waarnemende tandartsen. ** Op vrijdagmiddag gaat de weekenddienst om 13.00 uur in. Zie Spoedgevallen.

Afspraken (maken, afzeggen en/of verzetten)
Het is†gebruikelijk dat we, indien behandelingen niet nodig zijn, iedereen een afspraak meegeven voor een halfjaarlijkse controle. We hebben gemerkt, dat†sommige mensen deze afspraak vervolgens vergeten na te komen. We willen u erop attent maken, dat het daarom handig kan zijn om uw agenda mee te nemen bij elk tandartsbezoek.

Niet als vervanging van uw agenda (!), maar wel als ondersteuning om uw afspraken te onthouden geven wij u een afsprakenkaartje mee dat in uw portemonee past en herinneren wij u per e-mail ruim een week van tevoren aan uw afspraak. U moet er zelf zorg voor dragen dat wij uw emailadres hebben.

Wij zijn voor het maken en verzetten van afspraken telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden.
U kunt uw afspraak uitsluitend telefonisch en uiterlijk 48 uur(!) van tevoren met geldige reden kosteloos afzeggen (u kunt eventueel inspreken op ons antwoordapparaat).
Wanneer u later dan 48 uur van tevoren afzegt of niet op de afspraak komt, kunnen wij de door u gereserveerde tijd in rekening brengen.


Telefoonnummer:† 078-6309855 (het kan zijn dat wij u niet direct te woord kunnen staan. U kunt een bericht achterlaten op het antwoordapparaat. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen. Ook buiten de openingstijden kunt u een bericht achterlaten op het antwoordapparaat!)

Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden en tijdens onze afwezigheid kunt U bellen naar de praktijk. Op het antwoordapparaat zal altijd het nummer worden gegeven van de spoeddienst of waarnemend tandarts. Let op: houd u er rekening mee dat er†altijd contant afgerekend moet worden! Er is bovendien vaak een toeslag van toepassing.

Op weekdagen na 17.00 uur, in het weekend vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur en op feestdagen kunt u de dienstdoende tandarts voor spoedeisende zaken bellen: 0900-6171468 (55 ct p/m)

Identificatie
Vanwege het nieuwe zorgstelsel verzoeken we u uw geldende zorgpas altijd mee te nemen en bij binnenkomst aan de balie te tonen. Ook kunnen we u vragen om uw identiteitsbewijs te laten zien.Klachtenregeling
Heeft u een klacht of vraag, vraag om een verhelderend gesprek met uw tandarts! Meestal lost dit al veel onduidelijkheden op. U kunt aangeven wat u onduidelijk vindt. En de tandarts kan nog eens uitleggen waarom zij iets op een bepaalde manier heeft gedaan. Bovendien is het voor de tandarts belangrijk te weten, dat u een probleem heeft. U kunt dan gezamenlijk zoeken naar een oplossing.

Als u er samen niet uitkomt, kunt u een stapje verder gaan en telefonisch advies en informatie inwinnen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP, tel: 0900 20 25 012, Ä 0,25 per minuut). Het TIP is opgericht door de beroepsorganisatie van uw tandarts, de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). De afhandeling verschilt per situatie. De TIP-medewerker kan u verder adviseren. TIP raadt soms aan uw probleem per brief aan de NMT voor te leggen.

Als u besluit uw probleem per brief aan de NMT voor te leggen, kunt u gebruik maken van de NMT-klachtenregeling. Die regeling voldoet aan de eisen die de Wet Klachtrecht CliŽnten Zorgsector aan iedere zorgverlener stelt.