Werkwijze

We werken in een omgeving die rust uitstraalt. De praktijk richt zich voornamelijk op patiŽnten die hun gebit belangrijk vinden en daar zuinig op zijn. Daarom willen wij op reguliere basis hun mond nakijken en verzorgen.

Preventie
Wij hanteren het beleid van halfjaarlijkse controles. Gaatjes kunnen immers al binnen vier maanden ontstaan ook al merkt u er zelf nog niets van. Beginnende gaatjes kunnen zich nog herstellen. Tijdens de controles kunnen wij u hierop wijzen en zo voorkomen dat de gaatjes groter worden en voor problemen gaan zorgen. Het kan belangrijk zijn om foto's te maken voor een juiste beoordeling van de gebitssituatie. Voorkomen vinden wij beter dan genezen!

MondhygiŽne
Gingivitis en†parodontitis zijn serieuze ziekten van de steunweefsels van het gebit, die, als ze onbehandeld blijven, kunnen†leiden tot het verlies van tanden en kiezen.†Gingivitis, de mildste van de twee, is een bacteriŽle infectie van het tandvlees.†Meestal zijn er geen klachten.†Bij parodontitis†is†door de infectie ook†al sprake van afbraak van het bot.†Het verraderlijke is, dat je er pas last van krijgt in een vrij laat stadium. Wetenschappelijk onderzoek heeft†aangetoond, dat parodontitis†het risico†verhoogt op hart- en vaatziekten en problemen kan geven aan de longen bij vooral ouderen.

Een ander probleem zien we steeds vaker bij al vrij jonge kinderen ontstaan: tanderosie, oftewel het oplossen van tandweefsel door het veelvoudig nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen. Het is met de eet- en drinkgewoonten van tegenwoordig een belangrijk aandachtspunt in de tandheelkunde.

We schenken daarom veel aandacht aan de mondhygiŽne van de patiŽnt en geven iedereen individueel advies, zowel op het gebied van poetsen als van eten en drinken. We begeleiden u bij het verkrijgen van een goede mondverzorging. Zo werkt u aan het voorkomen en de stagnatie van problemen als gingivitis, parodontitis en tanderosie.

Kwaliteit
Wij werken alleen met moderne en kwalitatief hoogwaardige produkten wat betreft bijvoorbeeld het vullingsmateriaal, kronen en instrumentarium. Regelmatige studie en bijscholing zorgen ervoor, dat wij plezier blijven houden in onze dienstverlening om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij het verkrijgen/ behouden van een goede mondgezondheid.

Esthetiek
Tegenwoordig is de techniek zo ver gevorderd, dat er steeds meer naar de esthetische wensen van de patiŽnt behandeld kan worden. We leggen in de praktijk veel nadruk op esthetiek, maar hierbij wordt altijd rekening gehouden met onze visie: de gezondheid van een tand, kies of de steunweefsels ervan en het behoud ervan is het meest belangrijk!

Indien de mondhygiŽne goed is, zal de tandarts gaatjes over het algemeen kunnen vullen met een wit vullingmateriaal: composiet. Hiermee kunnen we, in vergelijk met Almalgaam,† meer weefsel besparen†met een esthetisch mooier resultaat.†

Kroon- en brugwerk wordt in de meeste gevallen uitgevoerd in porselein, waarbij de kleurschakeringen van het natuurlijk tandweefsel zorgvuldig worden nagebootst.

Ook de mogelijkheden voor bepaalde standcorrecties of het bleken van voortanden kunnen worden besproken.